Probiotic (Probiyotik)
Probiotic (Probiyotik) Nedir?
Probiyotikler bağırsak yüzeyinin kompozisyonunu insan vücuduna yararlı bazı bakterilerin sayısını arttırarak düzenlemeye yardımcı olurlar. Bağırsaklardaki mikrobiyota, besinlerin doğru bir şekilde sindirimi, zehirli maddelerin oluşumunun en düşük seviyelere indirilmesi ve vücudun genel sağlık ve savunmasını güçlendirerek iyi çalışan bir bağışıklık sistemi yaratma açısından çok önemlidir.
Devamını oku..-
Nutraxin Probiota Advanced 60 Tablet
%19indirim 109,90 TL 89TL -
Solgar Digestive Enzymes 50 Tablet
56TL Stok Tükendi
-
Solgar Advanced Acidophilus Plus 60 Kapsül
69TL Stok Tükendi
-
NBL Probiotic Optima 30 Tablet
52TL Stok Tükendi
-
NBL Probiotic Gold 20 Saşe
55TL Stok Tükendi
-
Nature's Bounty Probiotic Acidophilus With Pectin 100 Kapsül
67TL Stok Tükendi
-
Ntbiotic Probiyotik 90 Kapsül
169TL Stok Tükendi
-
Lactogyn 30 Kapsül
69TL Stok Tükendi
-
Enterogermina 20 flakon Çocuklar İçin
%13indirim 79 TL 69TL Stok Tükendi
-
MegaFlor 10 Saşe
22TL Stok Tükendi
-
Kaleidon 60 Probiyotik 12 Saşe
31TL Stok Tükendi
-
Probiomax 14 Saşe
35TL Stok Tükendi
-
Ligoflor Probiyotic 10 Saşe
24TL Stok Tükendi
-
Cibalax Probiyotik 30 Saşe
95TL Stok Tükendi
-
Enterogermina 10 flakon Çocuklar İçin
49TL Stok Tükendi
-
Gloflor Probiyotik 10 Saşe
29TL Stok Tükendi
-
Maxbiotic 14 Tablet
29TL Stok Tükendi
-
Provim IBS 30 Kapsül
%24indirim 59 TL 45TL Stok Tükendi
-
Pro-Probiotic 15 Kapsül
%10indirim 39 TL 35TL Stok Tükendi
-
Enterogermina 10 flakon Yetişkinler İçin
54TL Stok Tükendi
Probiyotikler Ne İşe Yarar
Fonksiyonlarına çeşitli bakteri türleri ile simbiyotik olarak devam eden sağlıklı bir vücutta, bu ilişkinin her iki tarafı da büyük faydalar görürler. Bağırsaklarda bulunan birçok mikrobik nüfus sürekli olarak birbirleri ile etkileşim içerisindedir. Bu popülasyonlar birbirleri ile gerekli alan ve besinler için yarış halindedirler. Yararlı mikroorganizmalar ile mide bağırsak kanalına zarar veren mikroorganizmalar arasındaki bu çekişme patojenik (veya hastalıklara sebep olan) bakterilerin miktarında bir düşüşe sebep olarak bağırsaklardaki ortamın daha sağlıklı bir hale gelmesini sağlar.
Probiyotikler, yararlı bakteriler içeren tamamlayıcı maddelerdir. Bağırsaklarda koloniler kurarak önceki bağırsak florasının yapısını değiştirirler ve mide-bağırsak sisteminin sağlığını olumlu yönde etkilerler. Potansiyel olarak zararlı olan bakterilerin yerine gelen yararlı bakteriler vücudun fonksiyonlarını düzenli olarak yerine getirmesine ve besinleri olması gereken şekilde sindirebilmesine katkıda bulunurlar. Bu bakteriler zehirli maddelerin oluşumunu ve emilimini en alt seviyeye indirirlerken aynı zamanda polipler, divertiküloz ve mide-bağırsak kanserleri gibi bağırsak rahatsızlıklarının oluşumunu engellemeye yardımcı olurlar.
Probiyotik kullanımı, astım, atopik ekzema, rinit ve çeşitli alerjiler gibi bağışıklık sistemi problemlerinin tedavisi ve önlenmesi açısından da gittikçe artan popüler bir hal almaya başlamıştır. Bu maddenin tüketimi aynı zamanda, bağışıklık sisteminin şiddetlendirilmiş dışavurumları olan inflamatuvar rahatsızlıkların süresini ve oluşma riskini azaltıcı etkilere sahiptir. Bu azaltıcı etkiler, bağırsaklarda bulunan lenfoid dokunun mukoza zarı ile olan ilişkisinden kaynaklanmaktadır. Bu doku GALT (bağırsaklarla ilişkili lenfoid doku) olarak isimlendirilir ve yüksek yoğunluklarda bağışıklık hücresi içerir. Buradan anlayabileceğimiz gibi bağışıklık sistemi ile bağırsaklar arasında önemli ve yakın bir ilişki mevcuttur. Bu ilişki zararlı mikroorganizmaların vücut dışarısında tutulması için çok önemli bir bariyer görevi görür. Eğer bu bariyer yeterli korumayı sağlayacak kadar güçlü değilse, vücut bağırsaklar ve genel sağlık ile ilgili problemlere karşı daha yatkın hale gelir.
Zaman zaman, antibiyotik tüketimi veya ciddi bir ishal sonrası olduğu gibi bağırsaklardaki mikrobik ortamda ciddi değişiklikler meydana gelir. Bu değişiklikler sonrası gerekli miktarda yararlı bakteriyi gerek probiyotik içeren besinlerin tüketimi gerekse tamamlayıcı maddeler ile vücuda tekrar kazandırmak gerekir. Vücudunuz için en uygun olan ürünü seçebilmeniz açısından piyasada birkaç farklı probiyotik preparatı bulunmaktadır.Probiyotiklerin Temel Faydaları:
- Bağırsak florasının dengesinin korunmasına yardımcı olur
- Bağırsak fonksiyonlarının düzgün bir şekilde işlemesine katkıda bulunur
- Bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri vardır
- Mide-bağırsak rahatsızlıklarının oluşmasını önlemeye yardımcı olur
- Hassas bireylerde sindirim sistemi ile ilgili problemler (ishal, karın krampları, şişmeler) ve vücutta su tutulması görülebilir.