Bromelain Zayıflatır Mı?

Başka bir hayvan çalışmasında, saflaştırılmış bromelainin, sıçanlarda iltihaplı bağırsak hastalığının neden olduğu iltihap ve mukozal ülserleri azalttığı bulunmuştur. Çeşitli araştırmalar, topikal bir krem olarak kullanıldığında, bromelainin hasarlı dokuyu yaralardan ve ikinci ve üçüncü derece yanıklardan güvenli bir şekilde çıkarmada son derece etkili olduğunu göstermiştir. 2010 yılında yapılan başka bir araştırma bromelainin kanserle mücadelede de umut verdiğini göstermiştir. Bromelain, kanser hücresi büyümesini engelleme yeteneğine sahip olabilir ve maligniteyi destekleyen anahtar yolların kontrol edilmesine yardımcı olabilmektedir. Tüm takviyelerde olduğu gibi, bromelaini kullanmadan önce doktorunuza danışmak önemlidir. Bromelain, bazı kişilerde, özellikle yüksek dozlarda alındığında hafif yan etkilere neden olabilir. Bunlar arasında, ishal, mide bulantısı, kusma ve normalden daha ağır menstrüel kanama bulunur. Warfarin ya da Pradaxa gibi bir kan inceltici kullanıyorsanız bromelain kullanmaktan kaçınmanız önerilir. Bromelainin kan üzerinde antiplatelet etkisi olabilir ve aşırı kanama olasılığını artırabilir. Bu nedenle, ameliyattan önce ve sonra bromelain kullanmamanız gerekir. Bromelain ananas alerjisi olan kişiler tarafından kullanılmamalıdır. Madde ayrıca antibiyotikler, yatıştırıcılar ve anti-nöbet ilaçları gibi bazı ilaçların etkilerini artırabilir.

Bromelain Zayıflatır Mı?

Ananas Hapı Zayıflatır Mı?

Kilo vermek genelde uzun ve zor bir süreç olduğundan, zayıflatıcı takviyeler gibi hızlı bir şekilde kilo verdirdiklerini iddia eden ürünleri satın almak çoğu zaman cazip gelebilir. Bromelain (ananas hapı), bu tip zayıflatıcı ürünlerde kullanılabilen bir maddedir. Bromelain ciddi komplikasyonlara yol açabileceğinden, kişinin onu kullanmadan önce etkinliğini ve tehlikelerini anlaması önemlidir. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi, bromelainin, ananasın suyu ve sapından elde edilen enzimlerin bir kombinasyonu olduğunu açıklamaktadır. Genel kullanım için günde iki veya üç kere 80 mg ila 320 mg arasında bir doz önerilmektedir. Ananas hapı olarak da bilinen bromelain haplarının zayıflatıcı etkileri olduğu iddia edilse de, takviye daha yaygın olarak bir cerrahi prosedür veya enfeksiyondan sonra inflamasyonu ve şişmeyi azaltmak için kullanılır. Kanada merkezli bir şirket olan Ananas Inc., diyetisyenlerin diyet veya fiziksel aktivite değişimlerine gitmeden sadece iki hafta içinde 20 kiloya kadar zayıflayabileceğini iddia ederek bromelain içeren kilo verme ürünleri pazarlamaktadır. Şirket ayrıca her gün alınan altı ila sekiz adet ananas hapının uyluk, mide, kalça ve baldırdaki yağı yakabileceğini belirtmektedir.

Ananas Hapı Faydaları Nelerdir?

Quackwatch web sitesinden Dr. Stephen Barrett, bromelainin kilo kaybını teşvik ettiğini kanıtlayan hiçbir bilimsel kanıt bulunmadığı konusunda bizleri uyarmaktadır. Aslında, 1995 yılında Pennsylvania Başsavcısı Ananas Inc.'i, bromelain hakkındaki tüm iddialarının yanlış ve yanıltıcı olduğunu belirterek cezalandırmıştır. Bromelainin kan akışına emilebileceğini veya yağa saldıracağını gösteren bir kanıt yoktur. Ayrıca, Dr. Barrett, alınan günlük kalori miktarını azaltmadan kiloda bir azalma üretebilen herhangi bir ürün olmadığını belirtmektedir. Amerikan Kanser Derneği, bromelainin çeşitli yan etkilere neden olabileceğini belirtmektedir. Hastalar kusma, ishal, mide bulantısı ve adet kanamasında artış yaşayabilirler. Aspirin gibi kan inceltici ilaçlarla birlikte alındığında kanama riskleri artırılabilir. Buna ek olarak, bromelain su rezenesi, krizantem, zencefil, karanfil, papatya veya anason gibi diğer bitkisel takviyelerle de karıştırılmamalıdır. Bu kombinasyonlar, vücudun kanı pıhtılaştırma yeteneğini yavaşlatabilir. Yan etkilerin ciddiyeti nedeniyle, Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi bromelainin sadece bir doktorun izni ve gözetimi ile alınması gerektiği konusunda uyarıda bulunmaktadır. Ananas hapları üst üste 10 günden fazla alınmamalıdır. Astım benzeri semptomlar gelişebileceğinden, ananas alerjisi olan kişilerin yanı sıra hamile kadınlar, karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişiler ve yüksek tansiyon veya kanama bozukluklarına sahip hastaların da bromelain alması önerilmez.

© Copyright 2024 by Fitbull.com®. Tüm Hakları Saklıdır.