Protein Ağırlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Protein ağırlıklı beslenme, vücut geliştiricileri ve beslenme uzmanları tarafından sıklıkla kas yapımı ve yağ kaybı için önerilmektedir.

İskelet kası ve diğer dokuların oluşumu için yeterli protein mevcutken, anaerobik egzersizde, özellikle ağırlık antrenmanı ve vücut geliştirme için protein ağırlıklı beslenmenin gerekliliği konusunda devam etmekte olan bir tartışma vardır.

Aşırı protein alımı (günde 200 g'dan fazla), diğer kalorilerin (yağ veya karbonhidratların) yetersiz alınmasıyla birleşince, yaygın olarak tavşan açlığı olarak bilinen metabolik rahatsızlık ortaya çıkar ve ölüme neden olabilir. Diğer besinler eksiksiz alınsa bile günde 285 g'dan fazla protein tüketilmesi (80 kg'lık bir kişi için) tehlikeli olabilir olabilir.

Kronik hastalıkların gelişiminde protein alımının orta ve uzun vadeli etkisine ilişkin görece az sayıda kanıt toplanmıştır. Böbrek üzerindeki artan yük, NaCl'nin yeniden emiliminde bir artışın sonucudur. Bu, tubuloglomerüler geri beslemenin hassasiyetinde bir düşüşe sebebiyet verir ve bu da, glomerüler filtrasyon hızının artmasına neden olur. Bu durum, glomerüler kılcal damarlarda basıncı arttırır. Herhangi bir ek böbrek hastalığına eklendiğinde kalıcı böbrek hasarına neden olabilir.

Protein Ağırlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Protein, vücut geliştirme toplumunun büyük bir bölümünü içeren protein ağırlıklı beslenmenin savunucuları tarafından temel olarak şu şekilde tanımlanır: Anaerobik egzersizin kas üzerinde yaptığı hasarı onarmak için gereken proteinin dışarıdan alınan amino asitlerle sağlandığı iddia edilmektedir. Yüksek protein tüketimi, diğer hormonların yanı sıra kas protein sentezini artıran bir hormon olan IGF-1 düzeylerini de artırır. Bazıları hızlı ve kolayca tüketilebilen bir protein kaynağı olarak vücut geliştirme antrenmanlarından sonra protein takviyeleri tüketir. Alternatif olarak, et, fasülye veya diğer yüksek proteinli gıdalar tüketilebilir.

Protein Ağırlıklı Beslenme Nasıl Olur

Protein ağırlıklı beslenme, protein içeriği zengin gıdaları tüketerek yapılır. Protein bakımından zengin besinleri sıralayacak olursak, bunlardan en önemlileri: Kırmızı et, beyaz et ve yumurta, deniz mahsülleri, süt ürünleri, soya, sebze ve baklagiller, protein içecekleri ve kabuklu yemişler ile tohumlardır.

© Copyright 2024 by Fitbull.com®. Tüm Hakları Saklıdır.