Omega 3 Ne Zaman İçilir?

Omega 3 yağ asitleri vücudunuzun sağlıklı bir işleve sahip olması için gerekli olan temel yağlardır. Bunlar, somon, hamsi ve ton balığı gibi balıklarda ve keten tohumu ve zeytinyağı gibi bitkisel gıda ve yağlarda bulunurlar. Omega 3 yağ asitleri, aynı zamanda, çoklu doymamış yağ asitleri olarak da adlandırılırlar. Beyin ve sinir dokularının sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi ile fonksiyonlarını düzgün bir şekilde yürütebilmeleri için gerekli maddelerdir. Ayrıca kalp hastalığı ve felç riskini azaltmaya da yardımcı olurlar. Omega 3 aynı zamanda popüler bir gıda sağlık takviyesidir ve morina karaciğeri yağı, balık yağı ve keten tohumu yağı takviyeleri şeklinde satılmaktadır. Ancak, bu tarz takviyeler her zaman en iyi sonuçlara yönelik olarak alınmalıdır. Ayrıca, omega 3 yağ asidi ve diğer sağlık takviyelerini kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi, omega 3 yağ asitlerinin vücuttaki inflamasyonu azaltarak kalp hastalığı, arteryoskleroz ve artrit gibi kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olduğunu belirtmiştir. Bu temel asitler beyinde yüksek konsantrasyonlarda bulunur ve bellek, problem çözme ve düşünme ile davranışsal ve duygudurum işlevleri gibi bilişsel görevler için kritik bir öneme sahiptirler. Vücuttaki omega 3 eksikliği, yorgunluğa, cilt kurumasına, zayıf belleğe, depresyona, ruh hali dalgalanmasına, kalp problemlerine ve zayıf kan dolaşımına yol açabilir. Anne karnında yeterli miktarda omega 3 yağ asidi almayan bebekler de, sinir ve görme bozuklukları geliştirme bakımından daha yüksek risk taşımaktadırlar.

Çoğu takviyede olduğu gibi, omega 3 yağ asitlerinin faydaları da yavaş yavaş ortaya çıkar ve farkedilmesi 8 hafta kadar sürebilir. Omega 3 yağ asidi takviyeleri üreten bir firmanın sahibi olan Wassen, günlük omega 3 dozunuzu yemekle birlikte tercihen akşam yemeği zamanında almanızı tavsiye etmektedir. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi de, keten tohumu takviyelerinin, diğer ilaçların ve besin takviyelerinin emilimini yavaşlatabileceğini belirtmektedir. Bu nedenle, diğer takviyeler ve ilaçlar ile aynı zamanda omega 3 almaktan kaçınılması tavsiye edilir.

Omega 3 Ne Zaman İçilir?

Omega 3 Ne Zaman Kullanılır?

Omega 3 yağ asitleri vücudunuzun üretemediği ve besinlerden almanız gereken temel asitlerdir. Bu faydalı yağın kaynakları arasında en bilineni, hem omega 3 hem de omega 6 yağ asitlerini içeren keten tohumu yağıdır. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi, keten tohumu yağının, daha sonra eikosapentaenoik asit (veya EPA) ve dokosaheksaenoik aside (veya DHA) dönüştürülecek olan alfa-linolenik asit (veya ALA) adlı esansiyel bir yağ asidi içerdiğini belirtmektedir. Farklı omega 3 yağ asitlerinin farklı sağlık yararlarına sahip olduğu düşünülmektedir. Esas olarak balıkta bulunan EPA ve DHA, kalp hastalığı ve artrit riskini azaltmak için inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur. Keten tohumu yağı içinde bulunan ALA ise, vücudunuzda diğer omega 3 yağ asitlerine dönüşmesine rağmen, aynı sağlık etkilerine sahip olup olmadığı henüz bilinmemektedir.

© Copyright 2024 by Fitbull.com®. Tüm Hakları Saklıdır.