Kreatin Çeşitleri Hangileridir?

Kreatin, herhangi bir fitness düzeyindeki tüm sporcular için en temel ve yaygın olarak önerilen takviyelerden biridir. Kreatin supplementinin yararları, artan fiziksel iş gücü ve kas hacmi, güç ve vücut kompozisyonunda iyileşmeler, gelişmiş beyin fonksiyonu ve nöro koruma dahil olmak üzere tüm sağlıklı yaşam yelpazesi boyunca uzanır. Klinik olarak desteklenen faydaları, kullanım güvenliği ve nispeten düşük maliyeti ile kreatin, ister bir takım sporu oynuyor olun isterse spor salonunda kas geliştiriyor olun, sağlık ve fiziksel zindeliğini geliştirmeye çalışan herkes için mükemmel bir takviye maddesidir. Kreatinin artan popülaritesi, biyoyararlanımını optimize etmek için artan bir ilgiye neden olmuştur. Bugün piyasada, her biri kendine özgü faydaları olan birkaç farklı kreatin türü vardır. Aşağıda inceleyeceğimiz üç kreatin çeşidi: kreatin monohidrat, kreatin etil ester ve magnezyum kreatin şelattır.

Kreatin Çeşitleri Hangileridir? Kreatin Kullanımı Rehberi

En İyi Kreatin Çeşitleri Hangileridir?

• Kreatin Monohidrat
Kreatin monohidrat iyi bilinen bir temel kreatin takviyesidir. Fiyatının nispeten düşük olması ve kolay bulunması, kreatin monohidratı birçok kullanıcının favori takviyesi haline getirmiştir. Birçok bilimsel çalışma, kreatin monohidratın yararlı etkilerini doğrulamaktadır. Ancak, onu mükemmel olmayan bir seçenek haline getiren dezavantajlar da bulunmaktadır. Kreatin monohidrat, kas dokusu içine girmeden önce su moleküllerine bağlanarak çalışır. Bu, kreatinin bir kısmının, vücudun diğer bölümleri tarafından emilmesine, şişkinliğe ve su tutulmasına neden olabilir. Geleneksel kreatin monohidrat aynı zamanda birçok kullanıcıda mide rahatsızlığına neden olabilmektedir.

• Kreatin Etil Ester
Kreatin etil ester, kreatin monohidratın tüm faydalarını içerirken, herhangi bir yan etkisi olmayan bir kreatinin çeşididir. Kreatin etil esterin yararları midede emilmesiyle başlar, böylece birçok insanın yaşadığı mide bağırsak problemleri ortadan kalkmış olur. Ek olarak, kreatin etil esterin iskelet kası içine emilmesi kreatin monohidratınkinden daha üstündür. Bunun nedeni, kreatin etil esterin kasın dışındaki su moleküllerine daha az ihtiyaç duymasını sağlayan doğasıdır.

• Magnezyum Kreatin Şelat
Magnezyum kreatin şelat, sudan ziyade kas içi emilim için magnezyuma bağlanan yeni bir kreatin çeşididir. Magnezyum kreatinin şelatının kreatin monohidrata kıyasla büyük ölçüde daha fazla geliştirilmiş biyoyararlanımı nedeniyle, kullanıcılar daha az su tutulması ve kas dışı şişkinlik yaşarlar. Yeni formlardan biri olmasına rağmen, magnezyum kreatin şelatın arkasında heyecan verici bir araştırma yatmaktadır. Hayvanlar üzerinde yapılan bir çalışmada, çeşitli kreatin/magnezyum bileşiklerinin etkinliğini belirlemek için birbirlerine karşı dört grup test edilmiştir. Sonuçlar, magnezyum kreatin şelat kullanan grupta fiziksel performansın tek başına kreatin monohidrat kullanan gruptan %6-8 oranında daha yüksek olduğunu göstermiştir. Magnezyum genel olarak vücut sağlığı ve kas geliştirme için gerekli bir mineral olduğundan, takviyeye karıştırılan magnezyum ilavesi daha sinerjistik yararlar sağlayabilir.

• Kreatin HCL
Kreatin HCL en yeni kreatin formülasyonlarından biridir ve diğer çeşitlere nazaran önemli ölçüde daha güçlüdür. Kreatin HCL suda çözünür olduğundan, diğer kreatin çeşitlerinde görülen yan etkileri azaltarak kan dolaşımına daha kolay emilir. Bu tip kreatinin tekrarlı alınması gerekmez ve yükleme aşaması gerektirmez. Kreatin HCL yüksek oranda konsantre olduğundan, sadece küçük bir miktar tüketmeniz yeterli olacaktır. Peki, hangi tür kreatinin sizin için en iyi olduğunu nasıl anlayabilirsiniz? Verimliliği artırılmış dağıtım sistemleri daha etkili olduğundan, daha biyoyararlı formlardan biriyle başlamak başlamak iyi bir karar olacaktır.

© Copyright 2024 by Fitbull.com®. Tüm Hakları Saklıdır.