Düşük Karbonhidrat Diyeti Nedir?

Et ve sebzeleri genellikle makarna ve ekmek gibi gıdalara tercih ediyorsanız, düşük karbonhidrat diyeti sizin için etkili bir kilo verme yöntemi olabilir. Diğer tüm kilo verme planlarında olduğu gibi, iştah açan yiyeceklerin cazibesini önlemek için öğünlerinizi planlamanız önemlidir. Düşük karbonhidrat diyetine başlamadan önce doktorunuzla konuşmanız önerilir. Baş dönmesi, baş ağrısı, uyku problemleri, kabızlık veya ishal gibi yan etkiler yaşayabilirsiniz. Düşük karbonhidrat diyetleri, bir kişinin takip ettiği belirli programa ve aynı zamanda diyet yapan kişinin rahatlığına bağlı olarak değişir. Her diyette ortak olan şeylerden biri ise, karbonhidrat tüketiminizi günde 50 ila 150 grama sınırlamanız gerektiğidir. Daha az ekmek, makarna, patates, pirinç, tahıl gevrekleri ve meyve tüketerek karbonhidrat alımınızı azalttıkça - ki bu da bir gıda maddesindeki toplam karbonhidrattan lif miktarını çıkarmanız demektir - protein ve yağ alımınızı artırırsınız. Bu nedenle, çoğunlukla, nişastasız sebze, et, balık, peynir, yumurta ve fındık yemeniz gerekir. FamilyDoctor.org'a göre, düşük karbonhidratlı diyetler kilo vermek söz konusu olduğunda, tipik olarak ilk altı ayda düşük yağlı diyetlere göre daha fazla işe yararlar. Altı aydan sonra, toplam kilo kaybında çok fark görülmez.

Düşük Karbonhidrat Diyeti Hakkında Bilgiler:

Düşük karbonhidrat diyeti yaparken, simit, tahıl gevrekleri, kızarmış ekmek ve kek gibi geleneksel kahvaltılık yiyecekler tüketmeniz yasaktır. Ama yumurta gibi diğer klasik seçenekler, bu zayıflama planı için oldukça yararlıdır. Çabuk sıkılmamak için, yumurtaları her gün farklı şekillerde pişirmeyi deneyebilirsiniz (bir gün peynirle karıştırın, bir sonraki gün omlet yapın, vb.). Diğer düşük karbonhidratlı kahvaltı seçenekleri arasında, ya tek başına ya da bir smoothie'ye karıştırarak tüketeceğiniz süzme yoğurt ile tavuk veya hindi sosisi ya da hindi pastırması gibi yağsız proteinler bulunur. Smoothie gibi meyve içeren bir içecek tüketecekseniz, çilek, greyfurt ve elma gibi glisemik indeksi düşük olan meyveleri tercih etmeniz önerilir (Glisemik indeksi düşük olan yiyeceklerin kan şekeriniz üzerinde daha küçük bir etkisi vardır).
Düşük Karbonhidrat Diyeti Nedir? Nasıl yapılır?

Düşük Karbonhidrat Diyeti Ne İşe Yarar?

Hem besleyici hem de düşük karbonhidratlı bir öğle yemeği hazırlamak için yağsız proteinli ürünler ile yeşil yapraklı sebzelerden yararlanabilirsiniz. Bu öğün, sade yoğurt ve az yağlı mayonezin yanı sıra salatalık gibi gevrek sebzelerle yapılan bir yumurtalı salata olabilir. Başka bir gün için tarhun otlu baharatlı tavuk salatası hazırlayabilirsiniz. Salata sizin için ideal bir öğle yemeği değilse, lahana salatası ile biraz yengeç eti karıştırabilirsiniz. Eğer öğle yemeğini genellikle kola gibi meşrubatlar ile geçiştiriyorsanız, fazla şekerden kaçınmak için şekersiz buzlu çay içebilir ya da seltzer suyuna limon sıkarak tüketebilirsiniz. Akşam yemeğinizi planlarken, doymuş yağ oranı yüksek etlerden ziyade yağsız et veya balık tercih etmeniz önerilir. Kalbiniz, beyniniz ve sinir hücreleriniz için oldukça yararlı olan omega-3 yağ asitleri bakımından zengin deniz ürünlerini tüketebilirsiniz (Uskumru, ton balığı ve somon iyi seçeneklerdir). Bir vejetaryenseniz, yumurta ya da soya fasulyesi gibi soya bazlı protein seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Düşük karbonhidratlı ve yeşil yapraklı sebzeli bir akşam yemeği için salamura karides, mantar ve sarımsaklı lahana ile yapılan bir öğün yiyebilirsiniz. Düşük karbonhidratlı diyet menüsünü planlarken, lif alımınızı sürdürmek için proteininizi her zaman çeşitli nişastasız sebzelerden almanız önerilir. Yemeklerinizi bir parça makarna ya da patatesle servis etmeye alıştıysanız, düşük karbonhidratlı ikame maddeleri bulabilirsiniz - örneğin, buharda pişirilmiş karnabahar patates püresine benzer biçimde için püre haline getirilebilir, spagetti yerine ise biraz kabak kavurup parçalara ayırarak tüketebilirsiniz.

© Copyright 2024 by Fitbull.com®. Tüm Hakları Saklıdır.