Bitkisel Proteinler Nelerdir?

Proteinler hayatın temel taşları olarak bilinirler. Vücutta, hücrenin büyümesini ve onarımını teşvik eden amino asitlere ayrışırlar (Proteinlerin sindirimi karbonhidratlara oranla daha uzun sürer; bu da daha uzun süre daha az kalori ile tok hissetmeye yol açtığından özellikle kilo vermeye çalışan herkes için bir artıdır). Hayvansal ürünlerin (et, yumurta ve süt gibi) iyi bir protein kaynağı olduğunu muhtemelen biliyorsunuzdur. Fakat ne yazık ki, bu proteinler doymuş yağ ve kolesterol bakımından yüksek olabilirler. Yeterli proteini almak için illaki et veya peynir tüketmeniz gerekmez. Protein ihtiyacınızı bitkisel proteinlerden de karşılayabilirsiniz.

Bitkisel proteinler nelerdir:

En önemli bitkisel protein kaynaklarından bazıları aşağıda listelenmiştir:
• Bezelye: Baklagil familyasındaki gıdalar iyi birer bitkisel protein kaynaklarıdır ve bezelye de bunlardan bir tanesidir: Bir fincan bezelye, yaklaşık 7.9 gram protein içerir (Bu, bir fincan süt ile neredeyse aynı miktardır).
• Kinoa: Çoğu tahıl az miktarda protein içerir, ancak teknik olarak bir tohum olan kinoa vücudun büyüme ve onarım için ihtiyaç duyduğu fakat kendi başına üretemediği dokuz temel amino asidi de barındırmasının yanı sıra fincan başına 8 gramdan daha fazla protein içerdiği için eşsizdir.
• Sert kabuklu yemişler: Tüm sert kabuklu yemişler, hem sağlıklı yağlar hem de protein bakımından zengindirler, bu da onları bitkisel temelli bir beslenmenin değerli bir parçası haline getirir. Fakat kalori oranları yüksek olduğu için - badem, kaju fıstığı ve antep fıstığının 30 gramı, 160 kalori ve 5 6 gram protein içerir- çiğ veya kuru kavrulmuş çeşitleri seçmeniz önerilir.

Bitkisel Proteinler Hangileridir? Bitkisel Proteinlerin Faydaları Nelerdir?

Bitkisel Protein Kas Yapar Mı?

Bitkisel protein kas yapar mı sorusuna en iyi cevabı bir akademisyen veriyor. Massachusetts Lowell Üniversitesi beslenme bilimleri bölümünde asistan Profesör olan Dr. Kelsey Mangano, bitkisel protein tüketenlere müjdeyi veriyor ve "Bir kişi protein için önerilen günlük tüketim miktarına ulaştığı sürece, protein kaynağı bitkisel olsa da, kas sağlığını geliştirebilir" diyor. Başka bir deyişle, et tüketmeyen insanlar, kinoa, bezelye, fındık, fasulye ve soya yardımıyla kas geliştirmeye devam edebiliyorlar.

© Copyright 2024 by Fitbull.com®. Tüm Hakları Saklıdır.